De functionaliteiten en toepassingen welke het Frank!Framework perfect maken voor jouw organisatie

Ontdek hoe het Frank!Framework jouw IT-landschap optimaliseert. Zo blijf jij voorspelbaar, onafhankelijk en toekomstbestendig. Een betrouwbare open source oplossing die al meer dan 20 jaar door Nederlandse bedrijven en overheden wordt gebruikt.

Toepassingen van het Frank!Framework

Ontdek hoe het Frank!Framework jouw IT-landschap optimaliseert. Zo blijf jij voorspelbaar, onafhankelijk en toekomstbestendig. Een betrouwbare open source oplossing die al meer dan 20 jaar door Nederlandse bedrijven en overheden wordt gebruikt.

API Endpoints voor elke Backend

Het Frank!Framework is uitermate geschikt om (REST) API endpoints te maken voor elk type back-end. Het biedt een simpele, beheerbare en onderhoudsvriendelijke manier om API’s te bouwen. Zo koppel jij makkelijk je nieuwe front-end aan verschillende soorten databases en applicaties, maar ook aan monolitische applicaties of een mainframe.

Enterprise Service Messaging

Het Frank!Framework maakt de vertaalslag tussen je applicaties en functioneert als ESB. Zo kun je makkelijker nieuwe applicaties aansluiten, of een oude applicatie vervangen. Het Frank!Framework biedt ook een message bus, message routing, standaardcomponenten voor datatransformatie, een beheerconsole en test tools.

Uiteraard kan het Frank!Framework ook worden ingezet als integratie met een externe ESB.

Centrale Archiefoplossing (CMIS)

Het Frank!Framework is inzetbaar als oplossing om eenvoudig en inzichtelijk data te combineren uit verschillende archieven. Je kunt data opvragen, weergeven, aanpassen en weer verzenden naar de juiste plek. Zo maak je een centraal punt voor het beheren en benaderen van meerdere digitale archieven op een gestandaardiseerde manier.

Migratieoplossing

Het Frank!Framework werkt als een stekkerdoos, waardoor je oude applicaties makkelijker kunt vervangen. De migratie naar een nieuwe applicatie is zo simpel als een nieuwe stekker inpluggen. Je oude applicatie blijft tijdelijk draaien en de nieuwe applicatie kan geleidelijk worden geïmplementeerd. Zo blijft je dienstverlening ononderbroken tijdens je digitale transformatie.

API Gateway Functionaliteit

Een centrale plek voor verzoeken aan verschillende microservices en API’s. Het Frank!Framework zorgt voor veilige API’s (authenticatie en authorisatie), scaling en verrijking van berichten. Een API gateway biedt toegang tot data uit verschillende applicaties en systemen, en zorgt voor gestandaardiseerde communicatie en beheer. Zonder losse (maatwerk) connecties.

Services vertalen

Applicaties die met SOAP communiceren werken niet samen met REST API’s. Het Frank!Framework maakt de vertaling tussen XML en JSON, waardoor dit soort services met elkaar kunnen samenwerken. En alles blijft inzichtelijk en beheersbaar door de beheerconsole. Het Frank!Framework heeft naast REST en SOAP veel out-of-the-box connectoren voor de meest gangbare standaarden als SMTP, FTP, JMS en nog veel meer!

Transactionaliteit

Is je bedrijfsproces afhankelijk van correcte afhandeling van alle stappen/services? Dan is transactionaliteit essentieel. Een voorbeeld; in een financieel proces mag partij 3 pas betaald worden als partij 1 en partij 2 beiden hebben betaald. Als ergens in het proces wat fout gaat wil je dat alle transacties automatisch worden teruggedraaid.

Elke programmeur die zelf wel eens transactionaliteit heeft ingebouwd in een applicatie weet hoe complex dit is. Het Frank!Framework biedt ondersteuning voor transactionaliteit, het is een kwestie van een vinkje aan- of uitzetten en het is geregeld!

Bovendien heeft het Frank!Framework uitgebreide logging- en testtools voor inzicht in elke stap en de mogelijkheid tot het opnieuw uitvoeren van acties (herverzenden).

(Batch) File Transfering & Handling

Het Frank!Framework is geschikt om veilig en gecontroleerd grote hoeveelheden bestanden over te zetten van de ene naar de andere plek. Ook biedt het Frank!Framework mogelijkheid voor streaming, zodat grote (hoeveelheden) bestanden minder foutgevoelig worden verstuurd.

Scheduling (triggers) & Event Driven Automation

Het Frank!Framework kan acties uitvoeren op basis van verschillende triggers en events. Het is mogelijk om processen af te trappen bij bijvoorbeeld het toevoegen van een bestand aan een map, of op basis van een simpele cron-job. Op deze manier kan een beheerder bijvoorbeeld automatisch niet verwerkte berichten laten herverzenden, mocht de API van je leverancier even niet beschikbaar zijn. Uiteraard kan herverzenden ook handmatig in de gebruiksvriendelijke Frank!Console.

Functionaliteiten van het Frank!Framework

 

Het Frank!Framework heeft verschillende functionaliteiten. Ons open-sourceplatform kan onder meer gebruikt worden voor het volgende.

Koppelen van databases

Het aan elkaar koppelen van verschillende databases die werken met verschillende systemen in een enterprise-omgeving.

Als Enterprise Service Bus

Het Frank!Framework kan in plaats van een Enterprise Sevice Bus (EBS) worden ingezet.

Internet omgeving koppelen met backend

Het verzorgen van koppelingen en transformaties tussen een internetomgeving en achterliggende backend-systemen, zoals SAP of Salesforce.

Bedrijfssystemen

Complexe bewerkingen en transformaties tussen bedrijfssystemen.

Bouwstenen van het Frank!Framework

Om systeem 1-berichten begrijpelijk te maken voor systeem 2, moeten ze worden aangepast. Als de systeem 1-informatie is gevalideerd, wordt deze door verschillende transformatie pipes geleid die de informatie wijzigen. Nadat dit succesvol is verlopen, wordt de informatie doorgestuurd naar systeem 2. Deze transformatiepijpen zijn verantwoordelijk voor alle informatieomzettingen en vormen de basis van het platform.

Logo den haag Logo gemeente utrecht Logo igm resins Logo nn Logo odmh Logo quinso Logo den haag Logo gemeente utrecht Logo igm resins Logo nn Logo odmh Logo quinso Logo den haag Logo gemeente utrecht Logo igm resins Logo nn Logo odmh Logo quinso