Hoe het Frank!Framework de maakindustrie geld bespaart

In de snel evoluerende maakindustrie staat IGM Resins, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor energie uithardende grondstoffen, voor een uitdaging. Ze zochten naar een efficiënte, kosteneffectieve manier om hun labelprintsoftware, NiceLabel, te koppelen met SAP HANA. De oplossing met het Frank!Framework voldeed niet alleen aan de technische behoeften maar leverde ook een flinke kostenbesparing op ten opzichte van SAP CPI.

Quinso en WeAreFrank!

Onze partner Quinso benaderde ons voor een oplossing voor hun klant IGM Resins. Hun zoektocht was gericht op een veilige, betaalbare en efficiënte oplossing die goedkoper was dan SAP CPI. Door onze bestaande relatie kwamen ze bij ons als opensource integratiespecialist terecht voor deze uitdaging.

De uitdaging van IGM Resins

IGM Resins had een snelle en betaalbare oplossing nodig voor het koppelen van hun labelprintsoftware, NiceLabel, aan SAP HANA. Zonder te verzanden in kostbare en langdurige contracten. De gebruikelijke weg is namelijk om deze koppeling te realiseren met SAP CPI. Deze oplossing is relatief duur en komt met langlopende verplichtingen die IGM wilde vermijden. 

Koppelen tussen SAP HANA en NiceLabel

WeAreFrank! had met het Frank!Framework de kant-en-klare koppeling met SAP (HANA) al klaarstaan. Dit is gekoppeld aan NiceLabel middels de REST API van die applicatie, wat het Frank!Framework ook out-of-the-box ondersteund. De integratie is hierdoor vereenvoudigd en de implementatietijd drastisch verkort. Voor een eenmalig bedrag van nog geen €25K heeft WeAreFrank! de koppeling gerealiseerd, wat een flinke kostenbesparing oplevert ten opzichte van SAP CPI. Na het bouwen van de koppeling kon IGM met behulp van de Frank!Console zelf eerstelijnsvragen en -problemen oplossen, terwijl Frank! as a Service 24/7 ondersteuning bood voor een fractie van de kosten van CPI.

Resultaten

Financiële Besparing
IGM Resins bespaarde direct €50K op de bouw van de oplossing, €25K per jaar op kosten voor beheer en een besparing van 50K/ jaar voor het CPI cloud-platform.

Geen langdurige contracten
Dankzij het open-source karakter van het Frank!Framework kon IGM Resins profiteren van aanzienlijke flexibiliteit en kostenbesparingen, zonder de beperkingen van langlopende, kostbare contracten.

Tijdsbesparing
De oplossing werd binnen drie maanden opgeleverd, de oplevertijd werd aanzienlijk verkort ten opzichte van SAP CPI. De koppeling met SAP HANA zat al ingebouwd in het Frank!Framework en de aanvraag van het project was in Q3 2020 en oplevering in Q1 2021.

Zelfstandig Probleembeheer
Dankzij de Frank!Console kon IGM veelvoorkomende vragen en problemen intern afhandelen, zonder tussenkomst van WeAreFrank!

Lagere Onderhoudskosten
Dankzij Frank! as a Service waren de onderhoudskosten slechts 10% van SAP CPI. Het beheerplatform van WeAreFrank! dat indien gewenst 24/7 service en support levert.