stage en afstuderen
bij wearefrank!

Wat leuk dat je interesse hebt in een stage of afstudeerproject bij wearefrank! We geven je wat meer informatie over de verschillende projecten die we te bieden hebben.

de projecten

Kafka event processing & Frank!Framework

Java, Kafka, K8s

Als eerst bouw je aan een Kafka uitbreiding voor het Frank!Framework. Dit houdt in dat je het framework compatible maakt met Apache Kafka. Daarna bouw je een bestaande pub/sub usecase om naar een integratie met jouw Kafka uitbreiding. Gebruikte technieken zijn Java, Kafka en K8s.

Interface voor WSDL en OpenAPI

Java, OpenAPI, WSDL

Het Frank!Framework heeft de mogelijkheid om WSDL of OpenAPI-specificaties te genereren vanuit de gemaakte configuraties. Op het moment is de achterliggende code hiervan gescheiden, maar we willen hier een algemene interface voor maken.

Componentencatalogus

Docker, K8s, Linux

Je gaat het Frank!Framework klaarstomen voor de componentencatalogus. Dat is een algemene app store voor gemeentes, onderdeel van Common Ground. Het gaat vooral over infrastructuur en kennis van Docker, K8s en Linux is vereist.

Frank!Framework Console

Angular, Typescript

De beheerconsole van het Frank!Framework is gemaakt met AngularJS. Tijdens deze opdracht ga je de huidige console moderniseren met Angular.

OpenAPI implementatie vanuit BDM

Angular, Java

Veel grote bedrijven ontwikkelen API’s op basis van losse requirements. Dat resulteert in een ongestructureerd en slecht onderhoudbaar API-landschap. Vaak hebben dit soort bedrijven wel een mooi Business Domain Model klaarliggen. Tijdens deze opdracht onderzoek je hoe zo’n Business Domain Model omgezet kan worden naar een set aan OpenAPI specificaties. Je gaat op zoek naar verschillende tools en maakt een Proof of Concept.

Frank!Framework & AtlasMap

Java, Rest, XML
AtlasMap is een open source tool voor grafische datamapping. Je gaat onderzoeken hoe je AtlasMap kunt integreren in het Frank!Framework als een alternatief voor de huidige mapper. Je maakt gebruik van de AtlasMap API en de Java client library om een mapping te configureren en uit te voeren. Je hebt kennis nodig van Java, REST en XML.

AI code analysis & testing

Java, JUnit

Je gaat onderzoeken hoe je AI code analysis tools kunt integreren in het Frank!Framework om de codebase te analyseren en suggesties te doen voor verbeteringen. Je gaat de code scannen op bugs, kwetsbaarheden en stijlproblemen. Je hebt kennis nodig van Java, machine learning en code quality metrics. Daarnaast ga je ook werken aan het genereren van JUnit testen voor het Frank!Framework met behulp van AI. Je onderzoekt of het mogelijk is om met AI test cases te genereren op basis van de codebase. Je hebt kennis nodig van Java, JUnit en test automation.

Kijk maar even

We bieden je ook de kans om zelf een opdracht te verzinnen en een onderzoek te doen bij WeAreFrank!
Heb je een leuk idee? Neem even contact op met Ana. Haar contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Lijkt het je wat?

Ana

Ana’s contactgegevens

Solliciteer je liever via e-mail, heb je andere vragen, of heb je zelf een leuk idee of onderzoek? Je kunt Ana bereiken op whatsapp of via de mail