stage en afstuderen bij wearefrank!

Wat leuk dat je interesse hebt in een stage of afstudeerproject bij wearefrank! We geven je wat meer informatie over de verschillende projecten die we te bieden hebben.

de projecten

Kafka event processing & Frank!Framework

Als eerst bouw je aan een Kafka uitbreiding voor het Frank!Framework. Dit houdt in dat je het framework compatible maakt met Apache Kafka. Daarna bouw je een bestaande pub/sub usecase om naar een integratie met jouw Kafka uitbreiding. Gebruikte technieken zijn Java, Kafka en K8s.

Derdejaarsstage

Frank!Framework & NLX

NLX is een nieuwe communicatiestandaard voor de overheid, met name voor gemeentes. Je gaat onderzoek doen naar de in’s en out’s van NLX en maakt een NLX uitbreiding voor het Frank!Framework. Je hebt al kennis van Golang of hebt interesse om dit te leren.

Meer info over NLX is te vinden op NLX.io

Derdejaarsstage

Interface voor WSDL en OpenAPI

Het Frank!Framework heeft de mogelijkheid om WSDL of OpenAPI-specificaties te genereren vanuit de gemaakte configuraties. Op het moment is de achterliggende code hiervan gescheiden, maar we willen hier een algemene interface voor maken. Je hebt hiervoor kennis nodig van Java, OpenAPI en WSDL. Het is een complex project en is geschikt als afstudeerstage.

Derdejaarsstage / Afstudeerproject

Componentencatalogus

Je gaat het Frank!Framework klaarstomen voor de componentencatalogus. Dat is een algemene app store voor gemeentes, onderdeel van Common Ground. Het gaat vooral over infrastructuur en kennis van Docker, K8s en Linux is vereist.

Derdejaarsstage

Frank!Framework & GraalVM

Om het Frank!Framework te optimaliseren voor containers willen we het geschikt maken voor GraalVM. Dit kan met Spring Native, Quarkus of Micronaut. Tijdens deze stage ga je onderzoeken wat de impact is op het framework en maak je verschillende proof-of-concepts.

Afstudeerproject

Frank!Framework Console

De beheerconsole van het Frank!Framework is gemaakt met AngularJS. Tijdens deze opdracht ga je de huidige console moderniseren met Angular.

Derdejaarsstage / Afstudeerproject

Grafische datamapping

Een uitbreiding voor onze grafische tool, de Frank!Flow. Deze tool maakt momenteel de XML-configuraties van het Frank!Framework visueel bewerkbaar. Jij gaat aan de slag om datamapping tussen een inbound en outbound schema ook visueel te maken. Voor dit project gebruik je Angular en wellicht Java.

Afstudeerproject

OpenAPI naar Frank!Adapter

Je zorgt dat een OpenAPI specificatie vertaald kan worden naar een Frank!Adapter. Daarnaast moet dit als extensie beschikbaar komen in de Frank!Flow. De technieken die je hiervoor gebruikt zijn Java en Angular.

Derdejaarsstage / Afstudeerproject

OpenAPI implementatie vanuit BDM

Veel grote bedrijven ontwikkelen API’s op basis van losse requirements. Dat resulteert in een ongestructureerd en slecht onderhoudbaar API-landschap. Vaak hebben dit soort bedrijven wel een mooi Business Domain Model klaarliggen. Tijdens deze opdracht onderzoek je hoe zo’n Business Domain Model omgezet kan worden naar een set aan OpenAPI specificaties. Je gaat op zoek naar verschillende tools en maakt een Proof of Concept.

Afstudeerproject

Lijkt het je leuk?

Zit er niks tussen of heb je vragen?

We staan ook open voor jouw input. Als je zelf een leuk idee of onderzoek hebt horen we graag van je. Hiervoor kun je Niels bereiken op whatsapp of via de mail