Medewerkers WeAreFrank!: Ricardo van Holst

Ricardo van Holst, Van Chemical Engineer naar integratiespecialist

Het afstuderen binnen een bepaald vakgebied is een eerste stap. Het vinden van werk is dan een tweede. Niet iedereen die zijn of haar studie weet af te ronden vindt ook daadwerkelijk werk binnen zijn studierichting. Zo ook Ricardo van Holst. Afgestudeerd chemical engineer en nu werkzaam als specialist bij WeAreFrank!

“Als integratiespecialist werk ik voornamelijk aan koppelingen tussen systemen. Dat varieert van aanpassingen aan bestaande koppelingen, tot vervanging van legacy-applicaties en complete nieuwbouw.
Om mijn werk uit te kunnen voeren heb ik contact met ontwikkelaars en gebruikers van de verschillende systemen, om de eisen en wensen op een rij te krijgen. Daarnaast ondersteun ik klanten met het aansluiten op de gebouwde koppeling en spring ik regelmatig bij in de analyse van storingen.
Ontwikkelingen in de IT gaan snel en organisaties moeten zich inrichten op snelle veranderingen om te zorgen dat ze niet ingehaald worden, of halsoverkop aanpassingen moeten maken. Men dient op de toekomst te zijn voorbereid. Handelen wanneer het probleem zich voordoet is een late, en soms ook te late actie. Je zal nu goed moeten beseffen waar de kansen liggen en waar het verschil gemaakt kan worden. Systeemintegratie is daarvoor voor mij een onmisbaar middel”.

Vanuit deze gedachte stelden wij Ricardo ook de vraag in hoeverre WeAreFrank! bijdraagt aan deze behoefte van innoverende bedrijven en organisaties en hoe WeAreFrank! als organisatie aansluit in zijn wens van werken?

“WeAreFrank! is een informele organisatie, de lijntjes zijn kort. Doordat het integratieframework intern ontwikkeld wordt, is het mogelijk om daaraan bij te dragen. Ook worden nieuwe ontwikkelingen opgepakt om zo nieuwe kansen te creëren. Wat zo leuk is aan mijn werk, is dat je als integratiespecialist enorm breed bezig bent en het werk veel variatie kent. Je moet van elk systeem weten hoe het werkt en wat voor impact een verstoring kan hebben. In die zin ben je echt de spin in het web!
Ik weet zeker dat het Frank!Framework kansen biedt aan ondernemende en innovatieve organisaties als het om het IT-landschap gaat”.