Medewerkers WeAreFrank!: Martijn Dirkse

Martijn Dirkse, 47 jaar, Technical Writer/Tester

Martijn houdt van mooie ideeën, net zoals je van mooie schilderijen of mooie muziek kunt houden. Hij studeerde wiskunde, een leuke, maar ook wereldvreemde studie. Hij wil in zijn werk in de wereld staan. Omdat hij tijdens zijn studie al een paar IT-vakken volgde, was het een logische stap om daarin verder te gaan. Het leukste van zijn werk vindt hij het zoeken naar het ‘kernidee’. Iedereen heeft een iets andere visie, maar hoe presenteren we, bijvoorbeeld, het Frank!Framework aan het grote publiek?

In de IT bleken mooie ideeën secondair te zijn. Als ik met mijn teamgenoten aan dezelfde broncode programmeerde, merkte ik dat we soms hele andere ideeën hadden over wat ‘mooi’ was. En voor de opdrachtgever was vooral snelheid belangrijk.

Werken bij WeAreFrank! begon met een toevalstreffer. Ik solliciteerde als Java ontwikkelaar, maar toen ik een dag had meegelopen moesten we erkennen dat ik daar niet geschikt voor was.

Gelukkig heeft WeAreFrank! mij de kans geboden om een ander type werk te doen. Nu schrijf ik vooral technische documentatie. Dit draait niet alleen om schrijfvaardigheid. Ik moet ook uitzoeken hoe ons Frank!Framework werkt en daar de kernideeën uit halen.

Om het verhaal levendiger te maken zoek ik er een verhaal bij; iedereen die de manual leest maakt kennis met een fictief bedrijf “New Horizons”. Tenslotte schrijf ik de documentatie op zo’n manier dat een student de instructies moet kunnen uitvoeren om de stof in de praktijk te zien werken.

Ik geniet bij WeAreFrank! van mijn vrijheid. In ons bedrijf gaat het er ontspannen aan toe en iedereen neemt zijn eigen verantwoordelijkheid. Ik geniet ook van de gezelligheid, al is dat in deze Corona tijd wat moeilijker.

WeAreFrank! is op zoek naar nieuwe collega's, pas jij bij ons team?