Waarom het Frank!Framework?
Overzichtelijke structuur, lage kosten en efficiëntie
Plakkende spaghetti
Natuurlijk kun je per twee systemen die willen communiceren ‘gewoon’ een Java-koppeling schrijven. Maar de praktijk is vaak complexer dan de theorie. Zaken als een fusie, een nieuw softwarepakket, andere bedrijfsvoering en innovaties zorgen er voor dat ineens meerdere systemen met elkaar moeten communiceren. Dan blijft het niet bij die ene Java-koppeling…
Voor je het weet heb je een spaghetti van verschillende systemen. Een aan elkaar plakkende massa, die bijna onmogelijk uit elkaar te halen is. Aanpassingen zijn complex, tijdrovend en zeer foutgevoelig. De kans dat de spaghettislierten ongeschonden uit de strijd komen, is nihil.
Overzichtelijke structuur
Wie werkt met het Frank!Framework hoeft niet bang te zijn voor zo’n ‘spaghettistructuur’. Het Frank!Framework biedt juist overzicht, omdat de basis voor alle systemen hetzelfde is en alleen de adapters per systeem geconfigureerd hoeven te worden. Daardoor is er geen complex programmeerwerk meer nodig om verschillende systemen met elkaar te laten communiceren.
Goedkoper en efficiënter
Alle losse systemen kunnen worden aangesloten op een centrale servicebus. Bij wijzigingen aan een systeem hoeft via het Frank!Framework slechts één koppeling te worden aangepast en niet alle koppelingen afzonderlijk – zoals bij een systeem met een ‘spaghettistructuur’ het geval is. Dit verlaagt niet alleen de foutgevoeligheid, maar heeft ook een positieve invloed op de kosten en efficiëntie. De kosten om een koppeling te bouwen zijn bij het Frank!Framework beduidend lager dan bij een Java-koppeling die volledig geprogrammeerd wordt. Bovendien is de koppeling sneller inzetbaar.
Transparante beheeromgeving
Daarnaast beschikt het Frank!Framework over een uitgebreide beheeromgeving (de Frank!Console) waarin de status van iedere aangesloten adapter eenvoudig gevolgd en beheerd kan worden. De beheermodule geeft onder meer inzicht in versiegegevens, status van doorgevoerde berichten, error-logs en berichten in de pijplijn. Transparanter wordt het niet!